Bors cu legume si carne de vita

de RODIMUR in Ciorbe, 25 Aug 2017 | 11114 vizualizari

 

O mâncare foarte bună, grație cărnii de vițel care este fragedă și gustoasă și borșului, puțin acrișor.
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de borș de 4 litri.

 

INGREDIENTE

  • 800 grame mugur de vițel
  • 4 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină
  • 4 cartofi roz
  • 2 roșii
  • 2 cepe
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • ulei pentru călit ceapa
  • 500 ml borș acrișor
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors cu legume si carne de vita:

Carnea se spală și se pune la fiert, la foc iute. Se spumuiește când este nevoie și apoi se lasă să fiarbă acoperit. Se completează cu apă caldă, când scade prea mult.

Morcovii, pătrunjeii și țelina se curăță, se spală și se mărunțesc, după care se pun la fiert, la foc iute, în oala în care va fi preparat borșul propriu-zis.

Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt, după care se călește în ulei, la foc mic, ca să nu se ardă.

Roșiile se spală, se curăță  de pielițe și de semințe, după care se taie mărunt și se pun puțin la călit peste ceapă.

Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală și se taie mărunt.

Se curăță, se spală și se taie cartofii în cubulețe.

Când carnea a fiert (se înțeapă cu furculița, pentru verificare), se scoate din zeamă, care se strecoară printr-o sită în oala cu legumele puse la fiert. Se adaugă în oală și cartofii tăiați cubulețe.

Carnea se alege de pe oase, se curăță de pielițele nedorite și se taie în pătrățele potrivite (nici prea mari, nici prea mici), după care se pune și ea în oala în care se prepară borșul. Tot atunci se adaugă și ceapa călită cu roșiile și se mai lasă să fiarbă încă două-trei clocote.

Se adaugă borșul, se condimentează cu sare și piper și după încă un clocot, dacă au fiert și cartofii, se oprește focul la aragaz, se adaugă frunzele de pătrunjel, se pune capacul pe oală și se servește după un sfert de oră.

TIPS-URI

1

Nu căliți prea tare ceapa, ca să nu fie amară.

2

Dintre legume, cartofii se pun ultimii la fiert, ca să nu se terciuiască.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu legume si carne de vita" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu pipote si inimi